הבית הסובייטי שלי - הבית לישראלים להורים דוברי רוסית

השפעות החינוך הסובייטי על ההווה שלנו

עליתי לארץ מאוקראינה בגיל 7. עברתי קליטה לא פשוטה, אבל השתלבתי בחברה הישראלית. למדתי עברית, סיימתי בית ספר, התגייסתי לצבא ועשיתי כמה תארים. החלק הסובייטי בזהות שלי התקיים לו יחסית בהרמוניה כל חיי. מעולם לא התכחשתי או התביישתי ב"סובייטיות" שלי, אך היא גם לא הפריעה לי להיות ישראלית.  אולי זו הסיבה שלא הרגשתי צורך עז לחקור אותה. זה בא לי מכיוון אחר לגמרי.

תודו שגם לכם יש תמונה כזו! :)

תודו שגם לכם יש תמונה כזו! :)

יוצא לי לעבוד עם לא מעט ישראלים יוצאי בריה"מ, כמוני, ולאחרונה, התחלתי לשים לב לנושאים מסוימים שרלוונטיים וחוזרים על עצמם אצל רבים. הרי בין אם עלינו לפה כילדים או בני נוער, עדיין, התחנכנו בתוך מערכת הערכים הסובייטית, בין אם ישירות, ובין אם דרך ההורים שלנו. ואותם ערכים וההשפעות הפסיכולוגיות שלהם, מלווים אותנו גם כמבוגרים ומשפיעים על חיינו פה בישראל בהווה ועל חינוך ילדינו בעתיד. גם לטובה, וגם פחות. 
הנושא ממש עניין אותי, וגיליתי שגם אני נושאת במזוודה שלי דפוסי חשיבה והרגלים מ"שם". אז החלטתי לדבר על זה. 

כך נולד המפגש הראשון, והתגובות העידו שהנושא מעניין לא רק אותי. מאז הבית הקטן שלי גדל והפך לפרוייקט, הכולל הרצאות, סדנאות אימוניות בנושא, ואף קבוצה בפייסבוק, המהווה את מקום המפגש שלנו עם הבית הסובייטי שלנו, עם המקום שממנו באנו, ועם כל מה שהוא העניק לנו. הרי כמו שכל מהגר יודע, בית הוא לא בהכרח מקום פיזי.

אנחנו נפגשים לדבר על מה שהבאנו מהבית ואיך זה משפיע על האושר שלנו. 

אז... ברוכים הבאים לבית הסובייטי שלי. תרגישו בבית, כי זה בטח גם קצת הבית שלכם. 

רק אל תשכחו להוריד נעליים בכניסה :)

סשה. 

 
 

הרשמה למפגש הקרוב:

 

הרצאות הבית הסובייטי שלי:

“למה דוברי רוסית לא מחייכים, והפסיכולוגיה של החינוך הסובייטי”

בקרוב :)