הכל תלוי בפירוש
הפעם, אני רוצה להפגיש אתכם עם שאלה לגבי האופן בו אנחנו מפרשים דברים. הרי דבר ידוע הוא שהפירוש שאנו נותנים לאירועים שסביבנו, קובע הן את הרגש שלנו לגבי אותו ארוע, והן, כמובן, את התגובה שלנו אליו.
כפי שניתן להבין, הפירושים שאנו נותנים לארועים, תלויים בנקודת המבט (הפריזמה) ואופן החשיבה של כל אחד מאיתנו, כפי שפיתחנו במשך כל שנות חיינו. אבל פריזמה היא עניין סובייקטיבי, ועלולה להטעות.
המקום הכי שכיח בו זה בא לידי ביטוי הוא כשאנו נדרשים לפרש דברים שאחרים אומרים לנו. אותה אמירה יכולה להתפרש כמחמאה או כעלבון על ידי שני אנשים שונים, בהתאם לאיפה שזה "פוגש אותם".
הרשו לי לספר לכם סיפור: פעם, הלכתי עם חברה טובה לחפש אולם לאירוע. בפגישה עם אשת המכירות של אחד האולמות, הבחורה הסתכלה עלינו במבט בוחן, ואמרה "אתם בטח תרצו סושי בארוע שלכם". כשיצאנו משם, החברה שלי רתחה מזעם. היא פירשה את האמירה כאמירה מתנשאת כלפיה, שמגיעה ממקום מתייג, והגיבה בהתאם. אולם, אם נחשוב על זה רגע, אפשר גם לפרש את האמירה כאבחנה מדויקת של צרכי הלקוח על ידי נותן השירות. החברה באמת רצתה סושי באירוע שלה :)
אז הפעם אני מזמינה אתכם לבחון את הפריזמה דרכה אתם מפרשים את המציאות שסביבכם, ולשאול את עצמכם:
"האם יכול להיות פירוש אחר למצב/אמירה?", "האם יכול להיות שהכוונה של האדם הייתה אחרת?"
תנו לדמיון שלכם לזרום, ותתפלאו כמה משהו קטן כמו פירוש אלטרנטיבי יכול לשנות את הרגשות והתגובות שלכם- ובהמשך, את החיים שלכם.